1.Az Egyesület alapszabálya

5. Jógananda - A világlélek óceánja

6. Pikó Gábor - Az alkony szépsége

7. Echart Tolle : ÚJ FÖLD - Ráébredni életed céljára

az alkony szépsége 8. Tamás apostol: I, II.

az alkony szépsége 9. Az ÚR JÉZUS imája a tanítványoknak

Az Úr imája (ISSA)

Édes Uram! Istenem énnékem!
Aki lakozol a Mennyekben, a Földön és az emberben itt benn!
Szent a Te neved, a teremtésedben itt a Földön, bennem és szeretteimben is!
Eljött a Te országod a mindenségben, a Földre, és itt él bennem és szeretteimben!
Ezért legyen meg a Te akaratod, amint a Mennyekben, úgy itt a Földön és bennünk is!
Mert Tiéd az ország, ahová tartozunk!
Tiéd a hatalom, aminek részei vagyunk!
Tiéd a dicsőség, amiből részesítesz bennünket, gyermekeidet:
fiaidat-lányaidat itt a Földön, akik szeretve kérjük a Te országodat,
hogy itt és most abban élhessünk, és másokat is ebbe hívhassunk mi, a Te hun-mag néped,
Veled egy-ségben.
Örökkön örökké
A-mén

„Kérjetek, és kaptok.”
„De úgy kérjetek, hogy higgyétek, hogy tiétek az már,
mert mindig is a tietek volt.”
ISSA

Évekkel ezelőtt arra lettem figyelmes, hogy egyre több ember fordul hozzám bújával-bajával, arra számítva, azt várva, hogy történik velük valamilyen csoda, és meggyógyulnak, jobbá válik az életük, vagy egyszerűen megváltozik körülöttük az a nyomasztó élet, amelyben nap, mint nap tapossák a sarat. Volt, aki hajlandó volt tenni a sorsa megváltoztatásáért, de a legtöbben csodára vártak, és várnak ma is! Most azokhoz kívánok szólni, akik tenni akarnak magukért, azért, hogy sorsuk jobbra forduljon.
          2000-ben megalapítottuk az Egészségmegőrző Pszichotronikus Egyesületet, melynek céljai az ősi gyógyászat kutatása és alkalmazása, főleg ősi magyar vonatkozásban, továbbá más kultúrák területén megmaradt és fellelhető egészségkultúra megismerése és alkalmazása, valamint ismertetése.
          - Előadások keretében ismeretterjesztés.
          - Szakkirándulások ősi szakrális helyekre.
          - Iskolánkban, az egyéves alapkurzuson, az emberi egészség- és betegségviszonyok megismerése az egészség megőrzése érdekében.
          - A világ létrejöttének és folyamatos teremtésének megismerése a kozmikus dimenziók szintjein.
          - Meditációs műhely révén önismeret és személyiségfejlesztés.
Az alap és fő cél az emberlét, test-lélek-szellem harmóniájának megértése és létrehozása, illetve ennek megőrzése.

Egyre gyakrabban tapasztaltam, hogy egymás segítése nélkül csődbe mennek az emberi kapcsolatok, így önmagát pusztíthatja el az emberiség. Megismerve és tanulmányozva különböző módszereket – a szellemsebészettől kezdve a táltos tanulmányokon keresztül a bioenergetikáig – elindítottunk egy iskolát, melynek célja a segítségnyújtás alapjainak megismertetése, de elsősorban az önismeret.
          Az évek tapasztalata azt mutatta, hogy iskolánk kinőtte eddigi kereteit, így januártól már egy átszervezett, a további igényeknek rugalmasan megfelelő iskolát kívánunk létrehozni azoknak a kereső embereknek – fiataloknak, időseknek –, akik keresik önmagukat, életük értelmét, és tenni is kívánnak saját lelki-szellemi egészségük helyreállításáért, megújításáért.

Iskolánk tanárai

Korelnökünk Molnár V. József. Jóska bátyánk hatalmas élettapasztalattal és szakmai tudással ismerteti fel velünk a magunkkal hozott őstudást, beszél annak megnyilvánulásairól a kisgyermekeknél, néphagyományainkban és a magyar hitvilágban.

Pikó Gábor biblia-kutató teológus, kutatási eredményeit osztja meg velünk. Másik nagy témája az etika és az emberiség erkölcsi problémái, szellemi természetünk és törekvéseink az évszázadok során.

Sólyom Ferenc a rovásírás rejtelmein keresztül a magyar lelkiség és szellemiség történelmi vonulatait, a világban elfoglalt helyünket mutatja meg nekünk.

Szűcsné Hlavicza Katalin a numerológiáról – számmisztikáról és a csillagászat, az asztrológia alapfogalmairól beszél.

Dr. Boós Tibor tréningjein az önismeret, a világ és önmagunk jobb megértése a cél, melynek során mentálhigiénés szemléletet ad át.

Szántai Lajos a magyar szellemiségről, történelmünk helyes szemléletéről; Atilláról, a Turul nemzetségről, az Árpád-háziak egyetemes lelkiségéről fog beszélni.

Sasváriné Zsedényi Klára témája a genetika: a krónikus betegségek kialakulása és a terápiás lehetőségek a génműködés tükrében.

Jómagam, Bencsik Róbert, a világ és az ember létrejöttéről, megjelenéséről meglévő ismereteket adok át. A megismerést elősegítő és a másokon való segítést is lehetővé tévő pszichotronikus és pneutronikus módszerekről fogok alapozást tartani, hogy mindezek által válhassunk teljes emberré, a test-szellem-lélek egységét megélve út nyíljon egy kozmikus, krisztusi emberré válás megvalósítására.

A "Lelki Egész-ségért Iskola" egyéves kurzusait februártól decemberig, illetve októbertől júniusig tervezzük, nyári táborozási és konzultációs lehetőséggel.
          Örömünkre szolgált a Pünkösdi Csíksomlyói Zarándokút is a Mandorla Egyesület () szervezésében, amelyről videofelvétel is készült. Az érdeklődőknek egy három illetve egy ötórás videokazettán mutatjuk be élményeinket. A kazetta megrendelhető mindkét egyesület-nél.
          Az egyesülettel illetve az iskolával kapcsolatos további kérdésekre a 70/284-82-83-as telefonon kaphatnak választ az érdeklődők, illetve esti órákban a 46/439-427 számon.

Egyesületünk postacíme: Lelki Egészségért Pszi Egyesület 3518 Miskolc, Kodály Z. u. 61. sz.
Email címünk: info@psziegyesulet.hu

Az iskola első konzultációja 2004. február 7-8-án kezdődik egyéves alapozási időtartammal.

Bencsik Róbert

A Lelki Egészségért Pszi Egyesület elnöke