Út a testi-lelki-szellemi egységünk eléréséért, avagy tudod-e ki vagy, honnan jössz, miért vagy itt a földön, ebben a hazában, és hová tartasz? Mi van az anyagvilágon túl, és hogyan ismerhető meg a szellemi világ? Ha tudni szeretnéd, iskolánkon választ találhatsz rá.

 

       A Pszi Egyesület programjai...

*           *           *

          Az előadók és előadásaik a helyünk, és életcéljaink megtalálását segítik elő e világban, e hazában; a betegségek megelőzésére, a testi-lelki-szellemi egészség erősítésére szolgálnak; az önmagunkra találást célozzák elősegíteni, hogy emberként, emberi testben elérhető közelségbe kerüljön kozmikus emberré válásunk, és az istenfiúi, jézusi magatartás megélése a SZER-ben, a szeretet és a megértés által.

          A beavatási meditációk: A meditációs műhely keretein belül a résztvevők megismerkedhetnek a meditációs módozatokon keresztüli tudatszint emeléssel. A ránézési technikával segítségnyújtási okokból szükséges foglalkozni. A révülési módozatokkal pedig azért, hogy megismerjük és megtaláljuk önmagunk, és a MAGunk; a MAGunkra találás boldogsága közelébe juthassunk, illetve megvalósulásra kerülhessen az EGYség megélése Istennel.

          Vallás- és kultúrtörténet (Mit fedeztünk fel az ember külső és belső világában?): Bevezető; Kérdések az emberről; Az emberré válás és a nyelv; A Biblia tanúsága; Ősközösség; Férfi, nő, család; Szervezett társadalom; Államalapítók; Az első birodalmak; Szellemi kohézió; Vallási alapok; Szakrális szemlélet; Aranykori metafizika; Ezüstkori kultusz; A szent és az álszentek; Vallási formák; Államvallás; Sors és karma; Hierarchia; A törvény.

          Etika, erkölcs, önismeret (Hogyan próbálunk megoldani erkölcsi kérdéseket, és túllépni egyéni korlátainkon?): Történelmi tanulságok; Introverzió magyarul; Humanista erkölcs; Önismeret; Sztoikus etika; India bölcsessége; Valláserkölcsök; Esszénus gyakorlat; Jézus erkölcsi tanítása; Elvilágiasodás; Mostohánk, Európa; Vallás és világ; Házasság és család; Öregség, halál vagy megújulás; Nemzeti önbecsülés; Erkölcsi ellenállás; Oldás és kötés az önnevelésben; Hogyan neveljünk? Összefoglalás; Konzervatív jövőkép. (+önismereti enneagramm)

          A galileai hitvallású Jézus (Jézus útja, a megvilágosodás teológiája, a zsidó-keresztény vallási hagyomány megítélése és jövője): Bevezető; A történelem vége?; Ellentmondások születése; Próféták anyja; A rossz hatalma és Isten uralma; A csodatévő; Messiás? Isten fia; Változott-e Jézus tanítása?; Karizmatikus vagy eretnek?; Vallásalapító?; Próféciák beteljesedése; Egy király Galileából; A világosság és fiai; Galilea és Júdea; A kivégzett; Jézus utóélete; Az apostolok küldetése; Esszénus kapcsolat?; A rejtőzködő; Galileai alternatíva; Időzített bomba

*           *           *          

 

          Az előadások helyszíne: Miskolc, Weidlich udvarban, Széchényi u. 19. 4/3. Jegyzetek kaphatók az előadások helyszínén
          Tájékoztató: 06 70 / 585-2669 (Bencsik Róbert, referens)

 

lap teteje Ugrás a lap tetejére          

 

[Fõoldal]  |   Egy iskola és egy civil szervezet története  |   Lelki Egészségért Iskola
  Egyesületi programok  |   Szolgáltatások  |   1 %  |   Mecénást keresünk
Elérhetõségeink  |   Impresszum 

Az oldalak megtekintéséhez Internet Exploler 5 vagy újabb IE5+  Netscape 6 v. újabb böngésző NS6+  Macromedia Flash 7 lejátszó v. újabb Flash7+ [ Hang [ a Háttérzenéhez ] ] szükséges.