(megj.: az oldal szerkesztés alatt!)

> Oltalmazó (nagyítás)

 
 
  
Tartalomjegyzék: 
 
1. Csörgő Gyula / Elérhetőség / Önálló kiállítások

2. Egy gyökérszobor töredelmes vallomása

3. Nagyítható fotók a gyökérszoborokról

 


  

1. Csörgő Gyula...

Csörgő Gyula (nagyítható)      ... 1954. február 18-án született Kaposkelecsényben, Szlovákiában. Eredeti szakmája közgazdász, de közel egy évtizede műveli a természetgyógyászat különböző ágait. Számtalan emberen sikerült segítenie, nehéz eseteit mindig nagy kihívásnak tekintette, kereste azokra a megoldást. A lehetőséget a gyökerek jelentették számára. Köztudott, hogy a gyökerek információtartalma nemcsak a fa rezgéseit tartalmazza, hanem magukban hordozzák az egész Univerzum tudását. Energetikai tartalmuk mindaddig megmarad, amíg el nem korhadnak.

      Valamennyi alkotás egyedi és megismételhetetlen, mint minden a Földön, melyet a Teremtő Erő hozott létre. A művész feladata ebben a helyzetben az, hogy felszínre hozza az egyes gyökerekben rejlő üzenetet. Úgy bontja ki annak belső tartalmát, hogy közben a külső megjelenésen lényegesen nem változtat.

      A gyökérszobrok segítségével sikerül rábukkanni a mélyben rejlő problémák „gyökereire”. Stabilitást, biztonságérzetet adnak, spirituális feltöltődést jelentenek. Visszavezetnek bennünket az Ősi rezgésekhez, segítenek egyensúlyba kerülni önmagunkkal és a környezetünkkel. Általuk lehetőségünk adódik újból közel kerülni a természethez, melytől az utóbbi időben annyira eltávolodtunk. Azáltal, hogy megtanítanak tiszteletben tartani a Természet Törvényeit, rávezetnek saját belső utunkra. Lehetőséget adnak, hogy jobban megismerjük önmagunkat és megteremtsük a külső-belső harmóniánkat.

      Az egyes darabok nem csupán díszeivé válhatnak kertjeinknek, belső tereinknek, hanem pozitív rezgéseket sugározva erősítik azok energetikai állapotát.

*       *       *


      Gyula Csörgő was born on 18-th February 1954. in Slovakia.
      Starting to deal with esoteric themes ten years ago, he felt that he ought to provide his patients with a spiritual background too.
      The artist has met the roots lately and realised, that they can help to bring weary deep emotions to the surface and with which it is easier to find inner harmony. As he does not change too much on the natural appearance of the roots we can feel the power of the Universe through his works. If we place his sculptures into rooms or gardens, they do not only provide esthetical experience but also magnificent positive energy.

*       *       *


      Tíz éve foglalkozom természetgyógyászattal. Számtalan embernek segítettem visszanyerni az egészségét, több esetben viszont nem sikerült pozitív eredményt elérni. Az okot keresve arra a megállapításra jöttem rá, hogy ezek a pácienseim egyszerűen nem képesek együttműködni velem, nem képesek ellazulni a kezelések idején. Olyan sok meg nem oldott hétköznapi problémával küzdenek, hogy a test megbetegedése számukra talán nem is olyan fontos, mint ahogy látszik: hiányzik életükből a szeretet, félelemben élnek (mindentől és mindenkitől rettegnek), nincsen rendezett párkapcsolatuk, problémáik vannak a szexuális életükkel, nem képesek megbirkózni a halál gondolatával, stb...

      A beteg ember komplex kezelést kíván. A fizikai test gyógyításán kívül szívesen vennék, ha tudnánk segíteni lelki problémáik megoldásában is. Ezt a feladatot szolgálják, illetve fogják szolgálni azok a gyökérszobrok, amelyek készítésével évek óta foglalkozom.

Röviden elmagyarázom elméletemet:
      A gyökerek megőrzik magukban az egykor élő fák energiáját, rezgését. Őrzik mindaddig, amíg teljesen el nem korhadnak. Minél időállóbb egy fagyökér, annál nagyobb esélyt ad az embernek, hogy egyszer majd rátalál, hogy átadhassa a benn rejlő üzenetet. Kétféle üzenet van az újjáélesztett-aktivált fagyökérben: egy általános és egy, a természet által létrehozott, a külső formából adódó specifikus üzenet. Az általános üzenet a gyökerek alapfunkciójából ered. Segítenek megállni a helyünket az életben, képesek vagyunk megállni a lábunkon, nem csúszik ki a talaj a lábunk alól, stb.
      Minden gyökérszobornak más és más a mondanivalója: ez a rá jellemző speciális üzenet. Ezt az üzenetet megfejtem a gyökér feldolgozása során.
      Nagyon fontos a külső megjelenési forma, mert ebből lesz egyértelmű a belső tartalom. Az általam feldolgozott gyökerek többsége állatfigurára, főleg madarakra emlékeztet. Lényeges, hogy azt az alapfigurát hozzam ki a fagyökérből, amit a természet létrehozott benne. Ha ez nem sikerül, a gyökér nem fog működni!

Hogyan fejti ki hatását a gyökérszobor?
      A külső forma gondolatsor-reakciót vált ki az emberben, aki ezáltal tudatosítja magában az őt sújtó lelki problémákat. Megtapasztalja, átéli a kiváltott érzéseket. Ha ezt rendszeresen megismétli, és megfelelően rá tud hangolódni a gyökérszoborból kiáradó üzenetre, jó esélye van, hogy lelki problémája enyhül, s végül képes lesz tényleg felszámolni. A siker fontos feltétele a rendszeres ráhangolódás, és a hit!
      Hogyan állapíthatjuk meg, hogy az adott gyökérre szükségünk van-e, illetve életünk jelenlegi szakaszán problémamegoldó-e? Ebben a kérdésben ne mi döntsünk! Elég, ha ráhangolódunk a szoborra, és figyeljük, milyen érzést vált ki bennünk: ha a gyökér „megszólít”, akkor képes és hajlandó segíteni.
      A kiválasztott és megvásárolt gyökérszobor – azonkívül, hogy egyedi darabról van szó, és a lakás szép dísze lesz – állandóan ki fogja fejteni pozitív hatását: olyan háttérenergiát sugároz ki magából, ami hozzásegít életünk átalakításához. Olyan ez, mint amikor valaki odanyújtja nekünk segítő kezét: érezzük a bíztatást, a jelenlétét. A hatása hasonló ahhoz, mint amikor a gyermek járni tanul, de ehhez szükséges, hogy a háttérben ott legyenek a szülei, egyébként elbizonytalanodik.
      A gyökerek külső formái szimbólumokként hatnak a nézelődőre. A velük való foglalkozást szimbólumterápiának neveztem el.
      Ehhez hasonló gyökér-újraélesztési elmélettel tudomásom szerint rajtam kívül még senki sem állt elő. Az elmúlt hónapokban hat kiállításom volt Szlovákiában és Magyarországon. A látogatók túlnyomó része – nagy örömömre – visszaigazolta elméletem helyességét.

 


Csörgő Gyula: Gyökérszobrok


A tudóknak nem az a feladatuk, hogy a tudatlanok megértőképességéhez igazodjanak, hanem az, hogy készek legyenek segítséget nyújtani azoknak, akik kérik és elfogadják ezt a segítséget.

 

Elérhetőség

Csörgő Gyula mérnök

Kaposkelecsény 231  Nagykapos, 079 01  Szlovákia
     Kap. Klacany 231   079 01 Velké Kapus´any  Slovakia
     Tel: 00421/905619777
E-mail: csorgo@naex.sk

  

Önálló kiállítások

Nagymihály – Szlovákia, 1999. november
Cseh Centrum – Budapest, 2000. május
Hamvas Béla Könyvtár – Százhalombatta, 2000. július
Görög kancsó étterem – Szentendre, 2002. július
BNV – Budapest, 2002. október
Diósgyőri Vár – Miskolc, 2004. június


 


lap teteje Ugrás a lap tetejére          

2. Egy gyökérszobor töredelmes vallomása


      Ezúton szeretnék hozzátok szólni magam és társaim nevében. Én vagyok a Bőség. Azért jöttünk ide, hogy üzenetet adjunk át Néktek. Valamennyi gyökérszobor társammal együtt különbözőek vagyunk ugyan, de közös az eredetünk és a feladatunk: segíteni a földi életeitek során fölmerülő nehézségeik leküzdésében.
      Bizonyára furcsálljátok, milyen hihetetlen dolgot ígérek, de az igazság az, hogy az elmúlt idők során sok embertársatok megtapasztalta ennek a valódiságát, hitelességét és működőképességét.
      Mi, fagyökerek, földi életünk során biztosítottuk a fa életben maradását, táplálékkal láttuk el, stabilitást nyújtottunk számára. Feladatunk befejeztével az enyészet áldozatává váltunk. Néhányan közülünk dacoltunk az elmúlással, átmentettük számotokra mindazokat a tapasztalatokat és tudást, amit életünk során felhalmoztunk. Ezt szeretnénk most átadni Néktek. Átvitt értelemben egyébként is ajánlatos megismerni gyökereiteket: ha ezt nem teszitek meg, lehetetlen komoly építkezést folytatnotok, mert nem ismeritek teherbíró képességeteket.
      Igyekezz ránk hangolódni, figyelj jól, melyikünk az, amelyik megszólít. A külső, szimbólumokkal és analógiákkal teli forma, és a hozzá kapcsolódó üzenet nagyon fontos, hiszen ezáltal döntöd el, melyikünk számodra a rokonlélek. Könnyebben barátkozol meg azzal, aki egy húrt pendít meg benned, amelyik életed jelenlegi szakaszában a legjobban rezonál. Ezt a rezgést mi fölerősítjük, így végre érzed, megtapasztalod és tudatosan átéled azt az érzést, ami ott motoszkál belül, megnehezítve életedet. Ha valamit megtapasztalsz és tudatosítasz, akkor már jó úton haladsz a megoldás felé. Mi itt valamennyien mankóként akarunk szolgálni, ránk bármikor lehet támaszkodni, de a döntést egyedül kell meghozni, a lépést egyedül kell meglépni. A háttérben maradva szótlanul szeretnénk társaitok lenni.
      Valamennyien, mind mi, gyökérszobrok, mind Ti, emberek rá vagyunk kapcsolódva az égi energiaforrásra.       Közületek kevesen vannak ennek tudatában. Leköt benneteket a túlélési harc. Néhány embertársatok viszont látóvá vált. Ők azok, akik igazán megértik szavaimat, képesek érzékelni azt a hatalmas, tiszta fényt, ami átfolyik rajtunk, hogy azt számotokra továbbítsuk. A fő küldetésünk: segíteni, megtapasztalni a láthatatlan, de valós világot. A külső formánk és üzenetünk azért fontos, hogy sikerüljön rátalálnotok az „igaz társra”, aki majd segít a rákapcsolódásra.
      Sokan felteszitek majd azt a jogos kérdést: honnan a csudából jött elő ez az új elmélet? Biztosítalak afelől, hogy minden, amit Ti, emberek kigondoltok és megfogalmaztok, csupán ezért lehetséges, mert már valahol, valamilyen megnyilvánulásában létezett korábban. Gondold át Jung igyekezetét a pácienseivel megrajzoltatott mandalákkal. Istenem, milyen közel is került az általam itt elmondottakhoz! Jelenleg él köztetek egy jeles személy, aki a kínai Ji csing jósjelei segítségével igyekszik számotokra útmutatást adni. Ő Müller Péter! Azt, hogy most átadhatom Néktek vallomásomat, elsősorban Csörgő Gyula barátomnak köszönhetem, aki közel 25 évi kitartó munkával lehetővé tette beteljesíteni küldetésünket. A többi már a Ti döntésetek: áhítoztok ugyan a segítségre, de elutasítjátok, ha felkínálják számotokra. Kételkedtek, hogy egy gyökérszobor képes segítséget nyújtani. De hisz mi csak elindítunk bennetek egy folyamatot, ami majd meghozza a kívánt változást.
      A Ti világotokban fontos tudatosítani a dualitás elvét. Minden jelenségnek, tulajdonságnak létezik egy ellenpárja. Önmagában egyiket sem lehet beskatulyázni a jó vagy a rossz kategóriájába. Fontos, hogy életed során mindennek éld át és tapasztald meg az ellenpárját, majd húzódj vissza a középvonalra. Sok problémád, lelki tusád onnan ered, hogy csak az érem egyik oldalát ismered, ezáltal hiányzik életedből a kiegyensúlyozottság, a harmónia. Például, ha az általunk közvetített üzenetben azt értelmezed, hogy tudni kell kilépni az emberi kapcsolatokból, ha azok fékezik utadat, egy másik ember számára ugyanez azt jelenti, hogy nem szabad senkit sem magához láncolni és tulajdonának tekinteni.

      Még nem szóltam arról az útról, amit be kell járnunk, hogy üzenethordozóvá váljunk. Miután teljesítettük vállalt feladatunkat, lemondtunk a folyadék- és táplálékfelvételről, megszabadultunk az évek során ránk rakódott korhadástól és felesleges részektől - megtörtént a megtisztulás -, megkaptuk a lehetőséget, hogy rákapcsolódjunk az egyetemes energiaforrásra. Bizonyára hallottatok már a fénytáplálkozásról, netalán köztetek is található olyan személy, aki ezt a folyamatot végigcsinálta? A fénytáplálkozás teljes egészében megegyezik azzal, amit az előbb felvázoltam számotokra. Kérlek benneteket, gondolkozzatok el ezen!
      Valamennyi gyökérszobor üzenete megtalálható írott formában, ezért ezt nem részletezem. Ha valamelyikünk megszólít Téged, az azt jelenti, van közös mondanivalónk, a többi már rajtad múlik: eljöttél, hogy ránk találj - eljöttünk, hogy ránk találhass.
      Örülök, hogy Veletek lehetek.
                                                                                                                                                Bőség

      


lap teteje Ugrás a lap tetejére          

3. Gyökérszobrok

Oltalmazó (1)
Légy a kicsik és gyengék oltalmazója, nyújts segítséget azoknak, akik ezt kérik és képesek elfogadni. Árassz magadból biztonságot és nyugalmat. Hatalmas vagy, és képes időben felismerni a leselkedő veszélyt. Ha nő vagy, vállald fel az anyaság szent küldetését.

Megtorpanás (2)
Az akadályokat az élet azért állítja eléd, hogy azokat legyőzd. Ne maradj veszteg, ha nem sikerül mindent elsőre megoldani. Tápászkodj fel és kezdd el újra, mindig van erőd az újraindításhoz, ha úgy érzed, kicsúszott a talaj a lábad alól.

Magasabb világok megismerése (3)
Tűzz ki magad elé magasabb célokat, ismerd fel jelenlegi helyzetedet, és lásd, hová vagy képes felkapaszkodni. Ha lecsúsztál, gyűjts erőt, és újra vágj neki az emelkedőnek. Legyen példaképed az, aki már feljutott a csúcsra. Légy tudatos erre a csúcsélményre, hisz ez az, ami után mindig annyira vágyódtál.

Kapcsolat (4)
Fontosak számodra az őszinte emberi kapcsolatok. Jó tudni, hogy tartozol valakihez, de ne engedd, hogy bárki is magához láncoljon és birtokoljon. Bátran járd a választott utadat, de soha ne felejtsd, honnan jöttél és ki az, aki támogatja lépéseidet.

Életigenlő (5)
Légy figyelmes és tudatos, vedd észre, mit tartogat számodra az élet. Fogadd el azt és örülj minden kis dolognak. Ha képes vagy befogadni, amit a jelen tartogat számodra, kész vagy a nagy dolgok befogadására is. Ne lógasd az orrod, ha nem történik minden az elvárásaid szerint.

Döntéshozó (6)
Vaktában tapogatózol. Érzed ugyan a célt, de nem látod a hozzá vezető utat, nincs bátorságod meglépni a lépéseket a megfelelő időben. Rettegsz az akadályoktól, szívesebben kikerülnéd őket, mintsem megoldanád. Kommunikálj többet környezeteddel, amely így tükröt állít valós önmagadnak.

Gondviselő (7)
Határozd el, kit engedsz közel magadhoz, kivel szándékozol együttműködni közös céljaitok érdekében. Engedd, hogy belédkaroljanak a gyengék, gyámkodj felettük, de légy képes elengedni őket, ha talpra álltak.

Áldásosztó (8)
Szabad akarattal rendelkezel. Mész a saját fejed után, miközben szükséged van környezeted támogatására. Ha eltökélt vagy, áldást kapsz céljaid eléréséhez. Sokszor rózsaszínben látod a világot. Mindenkitől elvárod, hogy áldást osztogasson, holott a valóság korántsem ilyen. Figyelj jól, mi történik körülötted. A hízelgő szavak hátbadöféssel párosulnak.

Lélekpárok (9)
Párosával jövünk a földi világunkba. Tudjuk mi vár ránk. Jövendő küzdelmes életünkhöz felvértezzük magunkat erős karokkal és lábakkal, hogy képesek legyünk helytállni. Mindig érezzük azonban, hogy valahol, valamikor, valakit elveszítettünk. Tudattalanul is keressük párunkat. Boldog az a lélek, melynek sikerül megtalálni lélekpárját.

Madártávlat (10)
Ne a részletkérdéseket boncolgasd, hanem az egész érdekeljen. Nem látod a fától az erdőt. Emelkedj fel, változtass nézőtávolságodon: másképp érzékeled majd a világot, így könnyebben megtalálod problémáid megoldását.

Bőség (11)
Életed arról szól, hogy elhalmozod magad és családod anyagi javakkal. Örülsz, ha sikerül minél nagyobb gazdagságra szert tenned. Ez a hajsza csak addig boldogít, amíg meg nem szerzed javaidat. Eljön a pillanat, amikor ráébredsz az egész vagyonhalmozás haszontalanságára. A bőség kosara megtelik ugyan, de minden visszahull oda, ahonnan jött. Csak annyit birtokolj, amennyire valóban szükséged van. Fordítsd időd és energiád egy részét olyan javak megszerzésére, ami elősegíti lelki fejlődésedet. Életedben valójában annak van értelme, amit majd magaddal vihetsz a végső pillanatban.

Hangok (12)
Tartsd nyitva a füleidet: aki éppen hozzád beszél, fontos üzenetet hordoz számodra. Légy nyitott az égi csatornák felé, fejleszd ki antennáidat és kapcsolódj rá. A legfontosabb azonban az a belső hang, amit a szíved sugall. Urald a hangforrásokat: ne hatalmasodjanak el feletted.

Lazítás (13)
Ha állandóan rohanásban élsz, egy kicsit mindig a jövőben érzed magad: nem vagy képes érzékelni a jelen misztériumát, azt, ahol életed folyik. A gyeplő a te kezedben van, hiszen a lovas vagy te, nem a ló. Csendesedj le, lazíts, kapcsold ki Egódat, ami állandó hajszába kerget, éld meg a jelen pillanat szentségét.

Pentagram (14)
Ne menj fejjel a falnak: minél jobban döngeted, annál nagyobb ellenállást vált ki. Ha szükségét érzed a tombolásnak, tedd azt meg, majd találd meg belső nyugalmadat. Nagy fizikai erővel rendelkezel: alakítsd azt át lelki erővé.

Hencegő (15)
Képes vagy megélni az egyesülés és beteljesülés misztériumát. Találd meg társadat, akivel magadra eszmélsz és megtapasztalod az óceánélményt. A szíved vezéreljen, a fizikai tested legyen a végrehajtó. Ne hencegj, hisz végeredményben nem az út a fontos, hanem a végállomás - az eggyéválás.

 


lap teteje Ugrás a lap tetejére          

 

 

[Fõoldal]  |   Egy iskola és egy civil szervezet története  |   Lelki Egészségért Iskola
  Egyesületi programok  |   Szolgáltatások  |   1 %  |   Mecénást keresünk
Elérhetõségeink  |   Impresszum 

Az oldalak megtekintéséhez Internet Exploler 5 vagy újabb IE5+  Netscape 6 v. újabb böngésző NS6+  Macromedia Flash 7 lejátszó v. újabb Flash7+ [ Hang [ a Háttérzenéhez ] ] szükséges.